De tre vinnande plaggen i tävlingen Triumph inspiration awards. Temat var drakar och fjärilar. Foto: Nathalie C. Andersson

 I dag har varit en jobbdag ute på fältet. Bara det liksom. Började dagen med att närvara på en modeshow. Stod först inte på listan (trots att chefen OSA:at mig), men lyckades ta mig in ändå. Metro är väl ett rätt stort namn i mediekretsar …

Väl inne var det faktiskt en rätt intressant upplevelse. Jag är väl själv ungefär så långt ifrån modevärlden man kan komma, så det var intressant att se gargongen journalister och modefolk och bloggare emellan. Kramar och hälsningsfraser i hög tonhöjd. Och så allt snack sinsemellan om motion, modegrejer, hur har det gått med den plåtningen och så vidare.

Det finns så många världar i världen, så många sfärer. Med olika kulturer, unika sätt att se saker, speciella uppfattningar om vad som är viktigt i livet.

Det är så fascinerande. Vem hittar på allt sånt där? Vem bestämmer att det där och det där är bra, det där och det där är dåligt? Så här ska vi göra, så där ska vi inte göra?

Vem bestämmer att jag är okej?

Alla vill vi tillhöra. Vi vill vara en del av en grupp, vi vill bli accepterade för den vi är. Eller accepterade för den vi gör oss till, vilket är nästan lika bra.

Gruppdynamik, grupprocesser, gruppkultur. Det finns överallt, går inte att komma ifrån.

Så min färd ut från redaktionen blev en liten resa i tankens värld. Men sannerligen lär man sig mycket av att uppleva världen i både stort och smått.

Efter lunch fick jag besöka Skansen och prata med ungdomar och se Youngblood, Nassim al Fakir, David Lindgren, Jonas Wahlgren och allt vad de hette. Också det en trevlig utflykt.

Ibland behöver man ut i verkligheten för att se andra verkligheter.

 

Metros fotograf Klara Leo fick också sin stund på catwalken när hon fotade alla modeller och designers. Foto: Nathalie C. Andersson

Leave a Reply