Journalistik för mig är att se verkligheten ur nya perspektiv och dela med mig av de bilderna till andra. I text, stillbild, video eller ljud.

Jag har arbetat på dagstidningar och tidskrifter sedan 2009 och har en kandidatexamen från Journalistik och multimedia-programmet vid Södertörns högskola.

Jag skriver artiklar, gör video- och radioreportage och fotograferar. Webbpublicerar och skapar innehåll i sociala medier.

En av mina bästa egenskaper som journalist är min förmåga att lyssna på andra. När jag intervjuar någon så ger jag den personen huvudrollen i mitt liv just där och då. Har jag tur kan jag för ett ögonblick verkligen se den andra människan – och det är då jag får höra de mest spännande historierna.

Jag har F-skattsedel och frilansar. Jag har även varit anställd inom tidskriftbranschen. Senast som digitalredaktör på Accent, IOGT-NTO:s medlemstidning (2014–2019). Innan det som redaktör och ansvarig utgivare för tidningen Motdrag (2012–2014), samt som journalist på Metro och diverse lokaltidningar. (Se mitt CV på Linkedin).

Uppdragsgivare/arbetsgivare:

Accent
Fokus

Fotnoten/Bild i skolan
Katrineholms-Kuriren
Kupé Junior

Metro
Motdrag
Nerikes Allehanda
Scouten
Scoutmagasinet
Scouting Spirit
Smålandsposten
Struten
Sörmlandsbygden
Tidningen FOTO
Västerbottens-Kuriren

Exempel på journalistjobb jag gjort:

Foto: Nathalie C. Andersson

Följ åsen genom skiftande landskap – reportage
Reportage om Bergslagsleden till NA:s sommarbilaga 2021. Texten är skriven i littär form och är en av få gånger då jag använt mig av berättar-jag. Jag har skrivit texten och fotograferat. Artikeln publicerades i Nerikes Allehandas sommarbilaga i juni 2021. (2021).

Med bilder i huvudet – personporträtt
Ett nära personporträtt om Sven Nordqvist, illustratör och författare. Jag har skrivit och fotat. Texten publicerades i maj 2016 här på hemsidan. (2016).

Expedition 50 poddavsnitt/radioreportage 
Ett avsnitt av Accentpodden som jag gjorde under IOGT-NTO:s kongress 2017. Avsnittet handlar om engagemang och de organisationsförändringar som föreslogs i Expedition 50. Jag har planerat, gjort intervjuerna, skrivit och läst in pratorna, samt klippt ihop avsnittet. Podden publicerades på Accents hemsida och finns även tillgänglig på iTunes. (2017).

”Jag har bränt många broar” personporträtt
Ett personporträtt om IOGT-NTO-medlemmen Morgan Stockhaus som har bipolär sjukdom. Jag har skrivit och fotat. Porträttet publicerades i Accent nr 6/2018. (2018).

Ett år i ny kostym – reportage
Hur är det att vara ordförande för en stor ideell organisation? Under våren 2016 följde jag IOGT-NTO:s ordförande Johnny Mostacero genom landet. Resultatet blev ett personporträtt i reportageform. Jag har skrivit, fotat och filmat. Artikeln publicerades i Accent nr 4–5/2016, samt på webben. (2016).

Måste vi prata om rasismen? – reportage
Ett längre reportage om kampen mot rasism inom nykterhetsrörelsen. New journalism-inspirerat. Möt bland annat Gösta Vestlund, 102 år, som berättar om hur han på 30-talet gjorde uppror mot nazisterna. Jag har planerat jobbet, gjort intervjuerna, skrivit och fotograferat. Publicerades i Accent nr 3/2015 samt på webben. (2015)

30 år med hiv i Sverige – artikelserie
En tredelad artikelserie om hiv som jag gjorde på Nerikes Allehanda. Jag skrev artiklarna, researchade, fixade intervjupersoner och bestämde själv upplägg på artiklarna i samråd med nyhetschefen. Publicerades i Nerikes Allehanda augusti 2012. (2012)

Mia Garpefjäll berättar om kamratstödet i Skarpnäck – videointervju
Mia Garpefjäll är nykter alkoholist. Hon berättar om vad IOGT-NTO:s kamratstöd betyder för henne och hur verksamheten hjälper henne att vara nykter. Jag har intervjuat, filmat och klippt ihop intervjun. Publicerades som ett inslag i Accents livesända webb-tv-program Snack med Accent som jag var programledare för. (2015)

Uppdrag: utveckla demokratinreportage och bildspel
Hur skildrar man ett årsmöte på ett spännande vis? Det utforskar jag i det här reportaget om Nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte. Jag har intervjuat, skrivit reportaget och fotograferat. Reportaget publicerades i Accent nr 8/2015 samt på webben. (2015)

Bilder och förebilder – kandidatuppsats
Min kandidatuppsats i journalistik som handlar om vilken roll media spelar i barn och ungdomars identitetsbildning. Jag gjorde en kvantitativ undersökning av 1 245 bilder i tidningen Julia och tittade på vad bilderna visar och förmedlar till målgruppen. (2011)