Efter ett år av musik blir det nu en sommar av journalistik. Hittills har jag hunnit med två frilansjobb och en vecka på IOGT-NTO:s kongress som reporter och fotograf för Accent.

Det är ändå något visst med att hoppa mellan olika grejer. När jag ägnar mig åt musik blickar jag in i mig själv, och när jag ägnar mig åt journalistik blickar jag in i andra. Det ger växelverkan, nya insikter, nya perspektiv.

Förra veckan var jag på IOGT-NTO-rörelsens kongresser tillsammans med två av mina kollegor från Accents redaktion. Vi har jobbat från tidigt morgon till midnatt med att bevaka kongressen, dokumentera diskussioner och möten och problematisera frågeställningar.

Redaktionen på plats på kongressen. Foto: Accent

Det har varit riktigt kul. Och spännande. IOGT-NTO har precis påbörjat ett arbete med att strukturera om organisationen för att skapa mer engagemang. Förslaget benämndes Expedition 50 (eftersom IOGT-NTO fyller 50 år under 2020, när förändringarna är tänkta att träda i kraft). Expedition 50 gav upphov till många diskussioner, voteringar och debattinlägg under kongressen. Men mer om det i det avsnitt av Accentpodden som jag håller på med just nu. (Kul att få jobba mer med radio!)

Under veckan så har jag, förutom att göra radiointervjuer till podden, mestadels fotograferat. Varje dag gjorde gjorde vi ett bildspel och sammandrag över de viktigaste händelserna. Totalt blev det drygt 120 publicerade bilder (och många fler som ännu inte är redigerade eller publicerade, men som säkerligen kommer till användning lite längre fram.)

Jag har haft lite andra journalistuppdrag också. I senaste numret av barntidningen Struten publicerades mina bilder på programledaren Beppe Singer, och i sommar kommer det nya numret av Kupé Junior som jag nyligen gjorde två uppdrag till.

Efter en liten journalistpaus är det skönt att vara tillbaka. Det jag gillar bäst med journalistiken är att få möta olika verkligheter, och få inblick i saker jag annars inte haft någon aning om. Det är verkligen utvecklande, och en ynnest.

Spana gärna in Accents artiklar från IOGT-NTO:s kongress. Min kollega Eva Ekeroth har skrivit, och jag har fotograferat.

Dag 1 – Nu är IOGT-NTO-rörelsens kongresser igång

Dag 2 – Het debatt på IOGT-NTO:s kongress

Dag 3 – Expedition 50 röstades igenom

Dag 4 – Många voteringar och alkoholpolitiskt uttalande på IOGT-NTO:s kongress

Dag 5 – Sänkta arvoden till ny styrelse

Nedan finns också ett urval av de drygt 120 bilder som jag fotograferade under IOGT-NTO-rörelsens kongresser och som publicerades på accentmagasin.se i förra veckan.