Det har blivit en del foto nu under våren. Ett fotoreportage jag är särskilt nöjd med är det om musiken i nykterhetsrörelsen.

Reportaget publicerades i Accent nr 3/2016 och handlar om musikens roll inom nykterhetsrörelsen, hur musiken har utvecklats historiskt och hur det ser ut nu.

Jag besökte en IOGT-NTO-kör i Borås, pratade med medlemmen Magnus Andersson som nördat ner sig i folkrörelsesångernas historia, och hängde med nyktra hardcorebandet No Omega i Stockholm.

Det var kul att göra föreningsreportage utifrån ett tema. Att dra de större linjerna men ändå lyckas få med verkligheten, nära, i mötet med människor. Se storheten i det lilla, liksom. Som att det kan vara så viktigt att komma iväg på körrepetitionen på måndagar att inte ens barnafödande får komma i vägen …

Sånt är härligt, tycker jag, och visar på kulturens betydelse för människan.

Jag är tycker att både text och foto blev ganska bra, men kanske är jag lite extra nöjd med fotona. Flera av bilderna fångade glädjen i musiken på ett fint sätt. Det är action men ändå stillhet.

Eftersom långt ifrån alla foton fick plats i papperstidningen eller på Accent på webben, så jag publicerar även ett urval här.