Man vet att man har gjort ett bra jobb (eller i alla fall varit trevlig) när man en halvtimme efter avslutat reportagebesök får ett mejl med titeln ”Tack för ikväll” och lite bilder på sig själv in action från någon man inte ens hann prata med under besöket.

Det visar, tycker jag, vilket värde det finns i medlemsjournalistik. Det handlar om demokrati, javisst, men det handlar också om stoltheten som medlemmar känner när tidningen från Stockholm kommer på besök. Glädjen i ögonen, känslan av att vara betydelsefull – att vara värd att porträtteras. DET är stort!

Så i dag är jag glad över att ha ett jobb där jag verkligen får möta människor, både i vardagliga och i mer allvarliga sammanhang. Och stolt över att jobba för en tidning som förstår värdet i att vara ute i verkligheten och göra riktiga reportage på plats. I det stora – och i det lilla.