Det känns som om den här våren går ganska fort. Liksom alla vårar, när man jobbar heltid, antar jag …

Motdrag nr 1/2014.
Motdrag nr 1/2014.

Även om det känns som om inget händer så händer det rent faktiskt en hel del.

Jag har skickat årets första tidning till tryck, Motdrag nummer 1/2014. Jag har varit kursledare på del 1 av Äventyrskursen 2014. Jag har varit på massor med möten med Gränslösa scoutkår, har träffat vänner, har anordnat äventyr för vänner, har spelat musik.

Det händer saker hela tiden. Ibland kanske det bara känns som att det inte händer tillräckligt med tanke på hur fort tiden upplevs gå och hur mycket jag önskat att jag hunnit göra på den tiden.

Alltså är boven i dramat ens egen uppfattning av livet och tiden. Vilket ju är ganska bra egentligen, för det är ju just de grejerna som det går att jobba med. Jag kan ju förändra hur jag vill uppleva mitt liv, hur jag vill uppleva min tid. Och jag kan förändra vad jag vill göra av den tid jag faktiskt har.

Det är en ganska betryggande tanke. Det är ju egentligen bara att börja, att börja förändra.

Eller som de sa när jag var på ledarutbildning i Nederländerna 2008:

”Universe applauds actions, not thoughts.”