Det tar sig med fotograferandet. Den här månaden har jag två helsidesbilder publicerade i två olika tidningar, Motdrag och Scouten. Foto: Nathalie C. Andersson
Den här månaden har jag två helsidesbilder publicerade i två olika tidningar, Motdrag och Scouten. Foto: Nathalie C. Andersson

Att fotografera är inte alltid det lättaste. Särskilt svårt är det att ta porträttbilder och fånga en person på bild, utan att det ser konstlat ut. I alla fall tycker jag det är viktigt att förmedla något, att fånga ögonblick. Är lite allergisk mot uppstyltade poseringsbilder.

Det svåra är att få andra människor att slappna av. Vissa fotografer har fantastisk teknik när det gäller det där. Själv känner jag väl att jag har en bit kvar till perfektion … Men det börjar ta sig lite i vilket fall.

I fredags fick jag hem senaste numren av Motdrag och Scouten, två tidningar där jag bilder publicerade på helsidor. Blev rätt nöjd. Får dra med mig kameran ut i ur och skur och öva ännu mer. Practise makes perfect.

 

Leave a Reply