Samhällsengagemang i Scouting Spirit
I senaste numret av Scouting Spirit fanns ett helt uppslag om samhällsengagemang. Och så blev jag intervjuad också.

Senaste numret av Scouting Spirit, medlemstidning för Nykterhetsrörelsens scoutförbund, kom ut nu i dagarna. Den här gången har tidningen tema samhällsengagemang, vilket känns aktuellt.

Tidningen skriver om olika former av samhällsengagemang, och ett uppslag ägnas åt information om det digitala material om samhällsengagemang som jag jobbade med på Scouterna. Jag blev intervjuad och fick berätta om hur vi tänkte när vi skapade ”Så gör Scouterna världen bättre”. Roligt att projektet får mer uppmärksamhet! Viktigt och bra, speciellt ifall materialet börjar användas mer av scoutledare runt om i Sverige.

Känns särskilt kul att få prata lite om hur bra äventyr är för att skapa förståelse för omvärlden. Att det går att leka in nya insikter, som jag formulerar det i tidningen. Läs hela artikeln på nätet här (sidan 22 till 23).

Jag var ju även på Roverforum i Värmland den 22–24 mars i år och höll en workshop om samhällsengagemang, så jag tror att intresset för de här frågorna ökar, sakta men säkert.

Har du inte redan sett det digitala materialet, så spana in www.scouterna.se/samhallsengagemang. Jag har skapat innehållet och min eminenta programmerarvän John har skrivit koden. Verkligen teamwork.

Läs, inspireras, bli engagerad. Tillsammans kan vi göra världen lite bättre.

 

Leave a Reply