Foto: Nathalie C. Andersson
Juryn som feedbackade på några nyskrivna låtar bestod bland annat av Ola Salo och Anders Bagge. Foto: Nathalie C. Andersson

I måndags var jag på Stim Music Expo för att lära mig mer om låtskriveri och musikbranschen. Eventet bjöd på en heldag med spännande seminarier och föreläsningar om bland annat låtskriveri i Asien, hur man skriver Operans mest tekniskt svåra arrangemang och hur låten Lush blev till.

Det var också spännande att lyssna på hur den utvalda juryn gav feedback på fyra nyskrivna (och outgivna) låtar.

Tar med mig ny kunskap och massor med inspiration. Nu är det bara att dra sig tillbaka till kompositionsbordet vid pianot/gitarren och avsluta någon av alla de låtidéer jag har.

Men det händer ju grejer också, även om jag inte hunnit skriva om dem här på hemsidan. I augusti lirade jag solo för första gången på länge, 45 minuter solomaterial på PSB Bar i Stockholm. Det var kul! Och i somras skrev jag en låt, Dansa hela natten, som jag också spelat in i en grov liveversion. Hellre något än inget alls, tänker jag.

Låten finns på Soundcloud eller embeddad nedan för den som vill lyssna.