Min krönika i Accent nr 7/2014.
Min krönika i Accent nr 7/2014.

Det har varit väldigt tyst här på hemsidan ett tag. Jag började den första september på ett nytt jobb, och den 15 augusti bröt jag ryggen, så jag har haft fullt upp med att ha ont och lära mig ett nytt jobb på samma gång. Men nu är det bättre!

Det nya jobbet är som Digitalredaktör på tidningen Accent. Jag är ansvarig för tidningens hemsida och för Accents interaktioner i sociala medier.

Det är spännande. Framför allt att försöka blicka framåt och se vad mer som går att göra digitalt. Nytänk, interaktivitet. Nyttja webbens möjligheter. Lite det som vi pratade om när jag pluggade på Journalistik och multimediaprogrammet på Södertörns högskola. Med skillnaden att tiden var annorlunda då. Interaktiva presentationer via Adobe Flash, som vi lade mycket tid på då, är ju helt outdated nu.

Men själva tanken med interaktivitet är förstås fin och aktuell. Gäller bara att göra det på att sånt sätt att det funkar att titta på i mobiler också, som ju är den nya tidens läsarplattform. Ska bli spännande att fundera på hur!

I senaste numret av Accent skrev jag min första krönika. Den kan man läsa här till höger. Handlar om Sverigedemokraterna och att lyssna på varandra. Ett viktigt budskap i politiska den diskussion som nu håller på att dra isär samhället, tycker jag.