Journalistik för mig är att se verkligheten ur nya perspektiv och dela med mig av de bilderna till andra. I text, stillbild, video eller ljud.

Jag har arbetat på dagstidningar och tidskrifter sedan 2009 och har en kandidatexamen från Journalistik och multimedia-programmet vid Södertörns högskola.

Jag skriver artiklar, gör video- och radioreportage och fotograferar. Webbpublicerar och skapar innehåll i sociala medier.

Jag tror att en av mina bästa egenskaper som journalist är min förmåga att lyssna på andra. När jag intervjuar någon så ger jag den personen huvudrollen i mitt liv just där och då. Har jag tur kan jag för ett ögonblick verkligen se den andra människan – och det är då jag får höra de mest spännande historierna.

Sedan 2014 arbetar jag 80 procent som digitalredaktör på Accent, IOGT-NTO:s medlemstidning. Innan det var jag redaktör och ansvarig utgivare för tidningen Motdrag. Jag frilansar på deltid och har F-skattsedel. (Läs hela mitt CV.)

Uppdragsgivare/arbetsgivare:

Accent
Fokus

Fotnoten/Bild i skolan
Katrineholms-Kuriren
Kupé Junior

Metro
Motdrag
Nerikes Allehanda
Scouten
Scoutmagasinet
Scouting Spirit
Smålandsposten
Struten
Sörmlandsbygden
Tidningen FOTO
Västerbottens-Kuriren

Exempel på journalistjobb jag gjort:

Med bilder i huvudet – personporträtt
Ett nära personporträtt om Sven Nordqvist, illustratör och författare. Jag har skrivit och fotat. Texten publicerades i maj 2016 här på hemsidan. (2016).

Expedition 50 poddavsnitt/radioreportage 
Ett avsnitt av Accentpodden som jag gjorde under IOGT-NTO:s kongress 2017. Avsnittet handlar om engagemang och de organisationsförändringar som föreslogs i Expedition 50. Jag har planerat, gjort intervjuerna, skrivit och läst in pratorna, samt klippt ihop avsnittet. Podden publicerades på Accents hemsida och finns även tillgänglig på iTunes. (2017).

Ett år i ny kostym – reportage
Hur är det att vara ordförande för en stor ideell organisation? Under våren 2016 följde jag IOGT-NTO:s ordförande Johnny Mostacero genom landet. Resultatet blev ett personporträtt i reportageform. Jag har skrivit, fotat och filmat. Artikeln publicerades i Accent nr 4–5/2016, samt på webben. (2016).

Måste vi prata om rasismen? – reportage
Ett längre reportage om kampen mot rasism inom nykterhetsrörelsen. New journalism-inspirerat. Möt bland annat Gösta Vestlund, 102 år, som berättar om hur han på 30-talet gjorde uppror mot nazisterna. Jag har planerat jobbet, gjort intervjuerna, skrivit och fotograferat. Publicerades i Accent nr 3/2015 samt på webben. (2015)

30 år med hiv i Sverige – artikelserie
En tredelad artikelserie om hiv som jag gjorde på Nerikes Allehanda. Jag skrev artiklarna, researchade, fixade intervjupersoner och bestämde själv upplägg på artiklarna i samråd med nyhetschefen. Publicerades i Nerikes Allehanda augusti 2012. (2012)

En åsikt är en åsikt – och en åsikt kan förändras – krönika
En krönika om hur människor efter riksdagsvalet 2014 fördömer Sverigedemokrater och därmed skapar ännu mer splittring i samhället. Publicerades i Accent nr 7/2014 och på webben. (2014)

”Vill vi förändra människor måste vi lära känna dem, försöka förstå deras värld och visa på andra lösningar.”

Mia Garpefjäll berättar om kamratstödet i Skarpnäck – videointervju
Mia Garpefjäll är nykter alkoholist. Hon berättar om vad IOGT-NTO:s kamratstöd betyder för henne och hur verksamheten hjälper henne att vara nykter. Jag har intervjuat, filmat och klippt ihop intervjun. Publicerades som ett inslag i Accents livesända webb-tv-program Snack med Accent som jag var programledare för. (2015)

Uppdrag: utveckla demokratinreportage och bildspel
Hur skildrar man ett årsmöte på ett spännande vis? Det utforskar jag i det här reportaget om Nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte. Jag har intervjuat, skrivit reportaget och fotograferat. Reportaget publicerades i Accent nr 8/2015 samt på webben. (2015)

Engagemanget_minskar_inte_skarmdump

Vi brinner fortfarande – interaktiv journalistik
Ett interaktivt journalistprojekt om engagemang. Jag har fotograferat, klippt radioinslag, samlat in data och programmerat i Flash. Projektet är gjort tillsammans med journalisten Fredrik af Trampe. (2011)

Bilder och förebilder – kandidatuppsats
Min kandidatuppsats i journalistik som handlar om vilken roll media spelar i barn och ungdomars identitetsbildning. Jag gjorde en kvantitativ undersökning av 1 245 bilder i tidningen Julia och tittade på vad bilderna visar och förmedlar till målgruppen. (2011)