Nathalie i SvD
Nathalie på SvD.se.
Livet är ett evigt sökande. Ibland efter svaren på de stora frågorna, som meningen med livet, och ibland efter svaret på frågan ”vad ska jag göra sen?”. Det kan vara ett sökande efter rätt basala grejer. Som någon att dela vardagen med, någonstans att bo – eller bara ett längre vikariat/projektanställning/jobb.

I år har jag haft tre arbetsgivare (Metro, Nerikes Allehanda, Scouterna), och jag har lärt mig otroligt mycket. Jag har provat på olika arbetsuppgifter, upplevt många arbetsplatser och deras olika kulturer, träffat härliga kollegor och fått stifta bekantskap med flera riktigt bra chefer.

Att få vara på många olika arbetsplatser är som att få möjligheten att besöka nya världar. Man får se nya miljöer och får nya tankar om hur man kan lösa uppgifter och problem.

Det är en ynnest. Utan tvekan.

Men det är också otroligt jobbigt att hela tiden få börja om. Att komma in på en arbetsplats och börja trivas och sedan märka att ens vikariat/projektanställning har gått ut. Att vara färdigutbildad och ha arbetserfarenhet och söka jobb efter jobb efter jobb. Och få ett jobb, för en kort stund, och sedan få söka jobb efter jobb efter jobb igen.

Livets ironi. Det är rätt frustrerande ibland, men onekligen lärorikt också. Och säkert karaktärsdanande, för man blir ju tusenfalt mycket gladare för någonting man verkligen har kämpat för att få …

Nu i dagarna publicerar Svenska Dagbladet en artikelserie som heter ”Vuxenliv på vänt”. Serien handlar om unga vuxna som har svårt att ta det där sista klivet ut i vuxenlivet eftersom det har blivit svårare att få jobb och bostad, särskilt mitt i lågkonjunkturen. Verkligen angeläget ämne.

I dagens tidning är jag en av de intervjuade. Artikeln finns längre i ”De ser sig själva som det nya proletariatet”. Eller så kan man läsa papperstidningsversionen genom att klicka på bilden nedan.

 

Klipp ur Svenska Dagbladet.
Klipp från Svenska Dagbladet den 13 november 2012, sidan 11 i Kulturdelen.

Leave a Reply