Stonehenge en solig (men blåsig) dag i juni. Foto: Nathalie C. Andersson

Ändå sedan jag var liten har jag drömt om att åka till England. Till landet där det regnar ”cats and dogs”, där chips är mellanmål och där dialekten är så där härligt brittisk.

Så i juni gjorde jag just det. Åkte till England alltså, och reste runt med min gode vän Erland som precis avslutat sina studier där. Vi var i Salisbury, Bath, Cardiff i Wales, London. Busstur efter busstur efter busstur. Jag tror aldrig att jag har rest runt så mycket på så kort tid … Men det var spännande.

Häftigast var nog att vandra 332 trappsteg upp i Salisbury cathedral. Svindlande tanke att de byggt en så stor katedral på 1200-talet och som fortfarande står och i vars sluttande trånga spiraltrappor vi fortfarande trampar fram. Århundranden efteråt.

Det är stort. Det får en att få lite perspektiv på sitt eget liv och tidsrymden i vilken vi alla lever.

[Not a valid template]

 

Leave a Reply