Jag brukar säga att jag har för mycket fantasi för mitt eget bästa. Men det är mest en hyperbol, en litterär överdrift, för egentligen så är det ju aldrig dumt att ha för mycket fantasi. För fantasin gör ju att man kan se saker i vardagen som man kanske inte ser annars.

Själv har jag upptäckt att jag har en fäbless för olika figurer i naturen och i byggnader. Jag tycker om att associera och skapa sammanhang. Vad ser det där ut som? Är inte det där en … Och så vidare. Att hitta en slags fantasiformer, som ser ut som djur eller människor eller utomjordningar eller ja, vad som helst. Bara fantasin sätter ju gränser.

Så jag har börjat spana runt lite mer. Stannat upp och funderat över vad jag ser när jag rör mig i livet. För att få lite mer fantasi och lite nya perspektiv i vardagen. Därför är det ju kul att dela med sig också, och se ifall andra ser vad jag ser. Det finns så många olika sätt att se på tillvaron – och om man bara tittar, så kan man upptäcka de mest fantastiska saker.

 

Tallben
En brusten tall i Haninge. Eller är det ett knä? Ett benbrott? Har tallen andra benet i marken? Håller den på med gymnastiska övningar? Eller har den fastnat? Man kan undra … Foto: Nathalie C. Andersson

Leave a Reply